Vad gör vi och varför

Välkommen till vår onlinebutik, äntligen är vi här trots att vi grundades 1915. 

 Om plexiglas eller akryl som det egentligen heter..

Plexiglas är en populär typ av akrylplast som används i en mängd olika produkter, bland annat inom arkitektur, fordonsindustrin och hushållsprodukter. En av fördelarna med återvunnen plexiglas är dess miljövänliga egenskaper. Genom att återanvända produkten minskar man mängden avfall som genereras, vilket i sin tur leder till en minskad miljöbelastning.

Att använda återvunnen plexiglas är alltså ett hållbart val, men det finns också andra fördelar med materialet. För det första är plexiglas lättare att bearbeta än glas, vilket gör det enklare att skära och anpassa till olika storlekar och former. Det är också mycket mer beständigt än glas, vilket gör det mindre känsligt för sprickor och skador.

En annan fördel med plexiglas är dess höga ljustransmissionsförmåga. Detta innebär att materialet släpper igenom en större del av det synliga ljuset än glas, vilket gör det perfekt för belysning och andra applikationer där ljusgenomsläpplighet är viktigt. 

I sammanfattning är återvunnen plexiglas ett hållbart val som har flera fördelar jämfört med andra material. Det är lätt att bearbeta, tåligt och har hög ljustransmissionsförmåga. Genom att använda återvunnen plexiglas kan man producera produkter som inte bara är högkvalitativa och effektiva, utan också bidrar till en mer hållbar framtid.

Skulle du inte vilja använda din produkt längre så är den helt återvinningsbara och sorteras i brännbart. Den kommer då bli energi i ett värmekraftverk sannolikt och komma till användning en tredje gång. 

 

 Om företaget


Plexi Outlet är nybildat och en del av bolaget SweProd Graphics AB. Vi har i princip funnits sedan 1915 och det hela började i Stockholm på Kungsholmen under namnet AB Etsade skyltar. Sedan bytte företaget namn till Bröderna Danielson AB, sedan Danielson och nu senast SweProd Graphics. SweProd står för svensk produktion och det är det vi jobbar med. Vi tillverkar själva produkterna i våran fabrik utanför Visby på Gotland. 

När du handlar av oss så kommer det att stå SweProd Graphics som betalningsmottagare, vilket alltså helt korrekt. Plexi Outlet är ett av SweProds varumärken för e-handel. Välkomna som kund!