Odla med en spalje som växer med växten

Odla med en spalje som växer med växten

Att odla växter inomhus har blivit alltmer populärt de senaste åren, både som en hobby och för att förbättra inomhusluften. En spalje av plexiglas kan vara ett bra sätt att visa upp dina växter samtidigt som den ger stöd och hjälper dem att växa på ett organiserat sätt. I denna blogg kommer vi att titta på vilka innomhusväxter som fungerar bäst i en spalje av plexiglas, samt ge tips om hur du kan ta hand om dem.

Innan vi börjar titta på vilka växter som fungerar bra i en plexiglas spalje är det viktigt att notera att det är några faktorer som kan påverka deras tillväxt och hälsa. Till exempel kan temperatur, luftfuktighet och belysning påverka hur väl dina växter trivs. Det är därför viktigt att se till att de har rätt förhållanden för att trivas och växa på bästa sätt.

Nu när vi har detta i åtanke, låt oss titta på några av de bästa innomhusväxterna som växer i en spalje av plexiglas.

  1. Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa är en av de mest populära växterna. Den kan gärna används för att växa en spalje av plexiglas. Denna tropiska växt är känd för sina stora blad som kan växa upp till en storlek av 90 cm i diameter. Monstera Deliciosa trivs i varma och fuktiga miljöer och bör placeras på en plats där den får indirekt solljus. Vattna den regelbundet men se till att jorden inte blir för blöt då den kan leda till rot röta.

  1. Gullranka

Gullranka är en växt som är mycket tålig och är därför lämplig för de flesta typer av inomhusmiljöer. Denna växt är känd för sina gröna hjärtformade blad som kan växa upp till en längd på 30 cm. Gullrankan trivs bäst på en plats med indirekt solljus och vattnas när jorden känns torr vid beröring. Detta är en växt som kan klättra upp på spaljen och skapa en frodig och vacker effekt.

  1. Philodendron

Philodendron är en annan tropisk växt som trivs i varma och fuktiga miljöer. Denna växt är känd för sina stora gröna blad som kan bli upp till 50 cm långa. Philodendron trivs i indirekt solljus och bör vattnas regelbundet för att hålla jorden fuktig men inte blöt. Denna växt är också känd för sin luftrenande effekt, vilket gör den till en utmärkt växt för att förbättra inomhusluften.

Tillbaka till blogg